Dierickx Leys Private Bank neemt beursvennootschap Lawaisse over

20.12.2019
Dierickx Leys Private Bank neemt beursvennootschap Lawaisse over
Jurgen Vluijmans - 20 december 2019 INDUSTRIE
 Dierickx Leys Private Bank en beursvennootschap Lawaisse hebben vandaag een overeenkomst getekend voor een verregaande samenwerking. De private bank uit Antwerpen, opgericht in 1901, neemt de beursvennootschap uit Kortrijk over. Investment Officer sprak met CEO Herman Dierickx (links op de foto).
Beursvennootschap Lawaisse werd opgericht in 1946 en is actief in de handel in en advies over aandelen, obligaties en opties. Na goedkeuring van de Nationale Bank zullen de aandelen van de Kortrijkzaanse onderneming ondergebracht worden bij Dierickx Leys Private Bank. De twee spelers, samen goed voor een portefeuille van 3 miljard EUR (AuM), willen mekaar wederzijds versterken.
Centrumsteden
Herman Hendrickx, CEO bij Dierickx Leys Private Bank : 'Deze overname past in onze groeistrategie. Naast onze kantoren in Antwerpen en Gent, hebben we nu voet aan de grond in West-Vlaanderen. We bestrijken voortaan een gebied van Zuid-West-Vlaanderen tot in de Kempen. Het persoonlijke contact met het cliënteel is én blijft in onze sector onontbeerlijk. Daarom is het ook in digitale tijden essentieel om in de centrumsteden aanwezig te zijn.'
Beide vennootschappen zijn niet enkel geografisch complementair, ze hebben tevens een gelijkaardige familiale cultuur. Het schaalvoordeel en diverse synergiën zullen de rendabiliteit verhogen en vormen een pluspunt voor bestaande en toekomstige klanten.
Samenspraak
Michel Lawaisse, Gedelegeerd Bestuurder Lawaisse licht toe : 'Voor de klanten van Lawaisse is deze overname goed nieuws. Niet alleen behouden ze de kwalitatief sterke dienstverlening, binnenkort kunnen ze ook gebruik maken van nieuwe producten en diensten'.
Het bestaande aanbod in Kortrijk wordt uitgebreid met discretionair beheer en een tiental fondsen. De medewerkers van Lawaisse zien zich vanaf nu ook ondersteund door een ervaren studiedienst; een juridische dienst kan op zijn beurt helpen bij successieplanning.
De integratie van de beursvennootschap Lawaisse in Private Bank Dierickx Leys zal geleidelijk en in nauwe samenspraak met de familie Lawaisse gebeuren. Herman Hendrickx, CEO Private Bank Dierickx Leys besluit : 'Wij voorzien een vlotte integratie, aangezien onze historiek en achtergrond gelijk lopen. En beide partijen vinden continuïteit heel belangrijk. Het is dan ook evident dat Michel en Philippe Lawaisse aan boord blijven.'
Over Dierickx Leys Private Bank
Dierickx Leys Private Bank werd opgericht in 1901. De jongste decennia evolueerde de instelling van wisselagent over effectenbank tot de huidige private bank.  Dierickx Leys biedt diensten aan zoals adviserend en discretionair beheer, vermogensbeheer, vermogensplanning en fondsen. Dierickx Leys telt 48 medewerkers, verspreid over zijn vestigingen in Antwerpen, Mortsel en Gent.
Over Lawaisse Beursvennootschap
Lawaisse Beursvennootschap werd opgericht in 1946 door de heer Marcel Lawaisse.
In de jaren tachtig van de vorige eeuw kwam de leiding in handen van Philippe Lawaisse. Het kantoor, gevestigd in Kortrijk, staat bekend om de handel in aandelen, obligaties, opties en goud. Lawaisse stelt 10 personen te werk.
DIERICKX LEYS PRIVATE BANK